субота, 3. октобар 2015.

Vafle-Bakin Kolač- Osnovni recept-Slatke i Slane i sa Ukusom Bundeve -Lupo aparat za vafle

Moram Vam predstaviti jedan za mene medju najboljim proizvod iy Lupo aparata/Lupo aparat za galete.
Ja sam odmah da vam kažem žena 21.veka. Sve sto može dati pomogne i uštedi vreme-izvoli daj mi...
Obzirom da sam veći deo dana n aposlu, svaka pomoć, jednostavnost i brzina su mi više nego potrebni.
A ono što mi se dopada kod Lupo aparata je naravno ono najvažnije-KVALITET.
Prvo ću sa vama da podelim  osnovni recept.
Osnovni recept za Vafle-Bakin

Potrebno je:
4 jajeta
4 šolje od 1 dcl šećera
3 šolje mleka
3 šolje ulja
12 šolja brašna
 1 vanil đećer
1 prašak za pecivo
Šolje su od 1dcl
Priprema:
Jaja izmiksati pa polako dodati šečer i tečne sastojke.
Brašno dodati na kraju sa praškom za pecivo.
Mikserom na maloj brzini miksati da nema grudvica.
Kašikom -najbolje sipaćom- za supe i čorbe, srednja takva je dovoljna za jedan krug palačinke.


Takođe ću Vam odmah napisati i slani recept za Vafle:
Yogurt Vafle

  • 150g brašna-možete staviti pola belog pola kukuruznog, u tom slučaju npr 80g belog brašna 70g kukuruznog brašma.
  • pola kašičice praška za pecivo
  • malosode bikarbone
  • kašičica soli
  • 120 ml mleka
  • 130 ml jogurta
  • 80 ml  ulja može i maslinovog
  • 1 jaje-srednej veličine
Priprema:
U posudi za mućenje pomešajte brašno s praškom za pecivo, sodom bikarbonom i solju .Dobro izmešajte žicom.Dodajte mleko, jogurt, ulje, jaje . Izmutite žicom da se sve spoji, pa ostavite da odstoji 30 minuta (nema veze ako ostane par malih grudvica u smesi).Nema potrebe da podmazujete aparat. Pecite dok vafli ne dobiju zlatnu boju i ne postanu hrskavi spolja.



I obzirom da je jesen pred nama, i da je sezona bundeve..jedan sjajan recept za Vafle-Bakin Kolač sa bundevom..
Vafle sa Bundevom

1 jaje
150g pecene bundve znaci oko 300/400g friske
50g maslaca ili 50 ml ulja
200ml mleka
4 kašike šećera
oko 250g-300g brašna u zavisnosti od bundeve tj pirea od bundeve da li je tečniji čvršći...
pola kesice praška za pecivo
pola kesice cimeta
Priprema:
jaja zicom umutiti, dodati pire od bundeve.
Pire se pravi tako sto se bundeva ispece onda kasikom odvoji od kore i ako je malo žilavija može se u Multipraktiku usitniti ili viljuškom.
Dodati polako sve sastojke.
Umutiti u smesu da ne bude retka.
Kašikom-Kutlačom vaditi smesu i peći-

Нема коментара:

Постави коментар