недеља, 13. април 2014.

Venac sa Eurokremom-Uskršnji Venac sa eurokremom

Uskršnja Pogača koju će deca obožavati, a znate li zašto?
Pa zato što je sa eurokremom....

600g brašna

1 kašika šećera

1 vanil šećer

1 kockica kvasca-20g

150g margarina

3dcl mleka

1 jaje

za fil

eurokrem oko 300g

Tetso se pravi tako što se u malo mleka rastopi margarin

Kada kvasac zapeni pomeša se sa brašnom, jajetom, šećerom rastopljenim margarinom i umesi se meko testo.

Ostavi se da odstoji bar jedan sat i tada kada se udvostruči razvijemo ga oklagijom na radnu površinu debljine 1cm.

Premažemo po njemu eurokrem.

Urolamo.

U rolnu uvijemo i spojimo krajeve a potom nožem zasečemo ivice ka spolja na male krugove.

premazemo rastopljenim margarinom ili stavimo od gore kockice mragarina isečene manje i pečemp na 180C oko 40 tak minuta.

Važno je da se iznutra ispeče i to će te proveriti testiranjem čačkalicom.

Pečenu ukrasite parenim jajima i pospite prah šečerom i

šarenim jajima

2 коментара: